topbella

♫jiwa.blOGGer♪

15 December 2015

Tika Dinihari Devotees


Oh Tuhanku
Tiada indah di malam yang hening
Melainkan dengan bermunajat kepada-Mu
Tiada indah suatu hari yang aku lalui
Kecuali dengan patuh kepada-Mu

Oh Tuhanku
Tiada indah hidup di dunia
Melainkan berzikir dan menyebut nama-Mu
Tiada indah tiba di akhirat yang abadi
Kecuali dengan keampunan-Mu

Ya Allah Tuhanku
Yang merubah kalbu
Tetapkanlah hatiku
Moga sentiasa dalam agama-Mu
Jua taat akan perintah-Mu

Tuhan
Usah bebankan kami
Dengan bebanan yang berat
Seperti yang pernah Kau berikan
Kepada umat yang terdahulu dari kami

Tuhan
Jangan pikulkan kami
Yang tidak kami terdaya
Maafkan salah kesilapan
Ampunkanlah dosa-dosa

#kembalikan


I LOvE yOU..:)wink..WInK!!!

10 October 2015

Stop Wishing,Start Doing.

:)
Be indipendent no matter its going to make you fall sometimes. 
Dont know what will left behind to wish 'they' really calm to see us one day.

Do it now.since u still have time.
Umie,ayah..
Your sacrifation will be rewarded even a little.
InsyaAllah,pray for your dear youngest daughter.

However we all come from the same line,we used to make it in different way.
and i got the differences from HIM,

"usah dipinta hidup yang mudah,tapi mitaklah hati yang tabah menghadapinya"

Stay patient :)

Thanks Umie.Ayah


I LOvE yOU..:)wink..WInK!!!

16 May 2015

Terima kasih bagi setiap petunjukMu

Kalau suka seseorang, cuba jauhkan diri dari dia. Time tu baru awak boleh beza awak suka dia sebab nafsu, atau sebab Allah. Kalau suka ikut nafsu, awak tak boleh menjauh dari dia. Ada je rasa tak kena. Takut dia curang atau tinggalkan kita. Kalau awak suka sebab Allah awak akan cuba kawal perasaan. Tak contact, tak berjumpa tanpa sebab.
Lagi cuba nak jauhkan diri sebab takut Allah kurangkan rasa sayang satu sama lain, tapi mention nama dia dalam doa tak pernah missed sebab awak tahu hati dia Allah pegang.
Awak percaya Allah Maha Pengatur segalanya? saya percaya.
Siapa kita untuk nafikan perasaan yang hadir. Siapa kita untuk menolak fitrah yang datang.
Rujuk pada Dia.
Dia pemilik hati manusia.
Cinta manusia itu tidak salah, tapi kawal lah dengan iman. bukan nafsu.
Jika rindu, titipkan dalam doa insyallah dia turut merasainya.
Saat lelaki itu sedang kerja keras untuk menghalalkanmu, saat tu juga ada wanita yang mendoakanmu agar dimudahkan urusanmu untuk menghalalkannya.
Mohon Allah jaga. Mohon Allah lindungi. Moga baik baik dalam jagaanNya.

I LOvE yOU..:)wink..WInK!!!

♫laugh.peace.life♪

My photo
♫bachok♪, ♫kelantan♪, Malaysia